Blauw!

‘Jij bent heel erg blauw!’, zei onlangs iemand tegen me. Daarmee bedoelde hij niet dat ik er kouwelijk uitzag; het was die dag zo’n 30 graden, dus dat soort blauw was het niet. Het had iets te maken met de kleurenschema’s die tegenwoordig razend populair zijn bij allerlei loopbaanadviseurs en arbeidscoaches enzovoorts.

"Blauwe lucht vooral, in combinatie met een blauwe zee."
“Blauwe lucht vooral, in combinatie met een blauwe zee.”

Die kleurenschema’s, daar heb ik het zelf niet zo op. Vorig jaar werd ik er ook weer eens mee geconfronteerd en na cursusdag één wist ik weer waarom ik het een waardeloos gegeven vind. Wie hier graag eens verder over wil bomen, laten we een terrasje pakken, bij voorkeur als de zon schijnt en de lucht blauw is. Blauw inderdaad, want ik ben wel gek op blauw!

Blauwe lucht vooral, bij voorkeur in combinatie met een blauwe zee. Veel blauw in mijn huis, waar mijn geliefde bankstel (het enige discussiepunt dat mijn vriend en ik hebben, of het nu wel of geen heerlijke bank is. Ik vind dus van wel!) prachtig grijsblauw is. De blauwe muur in mijn slaapkamer, die eigenlijk net een beetje teveel babykamerblauw werd. Maar ja, toen zat de verf er al op. Ik kon de hulptroepen niet nogmaals laten aanrukken om de muur nog een keer over te verven met het schitterende grijsblauw dat ik in mijn hoofd had.

Mijn auto is blauw, evenals de nieuwe auto die mijn wederhelft net besteld heeft. Blauwe kleding puilt mijn kast uit en mijn badkamer is opgefleurd in, hoe raad je het, blauw. Dat mijn persoonlijkheid volgens het voornoemde schema ook blauw is, ligt dus eigenlijk in de lijn der verwachting.

Toch snel maar eens opzoeken wat het betekent!

Een gedachte over “Blauw!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s