Helm

Ineens had ik hem in huis. Een witte skihelm. Een hele echte nog wel…
Jarenlang heb ik geweigerd om met zo’n mal ding op mijn hoofd te skiën en was er zelfs van overtuigd dat ik eerder zou stoppen met skiën dan met een helm op de piste verschijnen. Maar dit jaar ga ik het toch eens proberen.

Ik herinner me nog een valpartij van een paar jaar geleden: we deden een wedstrijdje op een stuk piste waarbij je eerst hard naar beneden gaat, onderaan een gevaarlijk dalletje waarna de piste weer omhoog liep. Ik was als eerste boven, weliswaar niet skiënd maar doorglijdend na een harde val, en ski’s, stokken, zonnebril en muts lagen verspreid over zo’n 20 m2 piste. Mijn wedstrijdconcurrent was net zo hard onderuit gegaan, een fractie van een seconde later dan ik, wat mij daarmee gelukkig nog wel tot officieuze winnaar van de wedstrijd gemaakt heeft!
Sindsdien realiseer ik me dat het ‘witte goud’ toch iets minder zacht en wollig is dan het lijkt.

Dit jaar gaan we weer skiën in Les Sybelles. En als ik me zo af en toe op de pistemap zit te verlekkeren, zie ik steeds weer die mooie, steile, zwarte buckelpiste in St. Sorlin liggen. De naam alleen al: “Le Mur”. Heerlijk!
Maar…met een helm zou die piste misschien nóg wel mooier zijn. Als je je niet zoveel zorgen hoeft te maken of je een buckeltje over het hoofd ziet ofzo.

En dus ben ik maar overstag gegaan en de gang naar de winkel gemaakt. Voor een heuse, echte skihelm. We gaan het beleven!

8d10ac8323ab2a559e296d8bae7b44cf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s