Camping

Met een zonnig weekend in aantocht, begint ook de vakantiekoorts een beetje toe te slaan.
En met de koorts ook de kriebels want ik ga voor het eerst van mijn leven in een tent slapen. Een hele echte, natuurlijk niet zo’n vooropgezet ding van Vacansoleil of een andere kant-en-klare-tentleverancier… Nee, echt zelf opzetten en slapen op een matje op de grond, koken op een campingstelletje, enzovoorts.

Mijn enige kampeerervaring tot nu toe is vijf dagen een vouwwagen op een te krappe camping bij Oostende. We hadden daar een tafeltennistoernooi en hebben er gelijk een gezellige week van gemaakt.
Het was ook echt heel gezellig maar ja, dat slapen…! We sliepen met zes luid snurkende kerels in de vouwwagen wat natuurlijk niet onze nachtrust bevorderde. En als ze nu alle zes tegelijk snurkten, maar nee, nét als de één stopte, begon de ander weer. Als je ’s nachts over de camping liep, hoefde je alleen maar te luisteren waar onze campingplek was!

Dus ja, ik ben nog enigszins sceptisch over kamperen. Maar omdat ik weet dat mijn lief het zo leuk vindt, vind ik dat ik het toch eens een kans moet geven. En ik moet eerlijk zeggen, ik heb er ook al echt zin in!
Gewoon zin in het kneuterige campingleven! Uiteraard heb ik wel vooraf als voorwaarde gesteld dat ik in ieder geval mijn telefoon dagelijks op moet kunnen laden, dat het in een warm, zonnig land moet zijn én dat er een zwembad op de camping moet zijn. Ik ga uiteraard niet voor mijn lol in een modderpoel slapen, waar alles vochtig en koud is. En met een zwembad is mijn vakantie bij voorbaat al geslaagd!

En nu maar duimen dat er geen vouwwagen met zes snurkende mannen náást ons staat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s