Russisch Goud

De Winterspelen zitten er weer op. De oranje schaatsbrigade heeft duidelijk van zich laten horen en het was mooi om te zien!

Maar, hoe mooi al die medailles ook waren en hoe spannend het ook was, toch was voor mij het hoogtepunt van de Spelen niet de gouden medaille van Bergsma op de 10 kilometer. Noch die van het herenteam, dat met zoveel overmacht de andere landen naar de kant stuurde. Of één van de 1-2-3-podiums die we herhaaldelijk hebben gezien.

Nee, het mooiste moment van Sochi was voor mij de avond dat ik zijdelings naar kunstschaatsen keek en ineens de klagende viool van Itzhak Perlman herkende die het thema van Schindlers List speelde. Op het scherm zag ik een heel jong meisje, nog bijna een kind, dat in het typerende rode jurkje uit de film een gouden medaille voor Rusland bij elkaar schaatste.

Natuurlijk, de Nederlandse medailles zijn prachtig maar toch, deze schitterende vertolking van één van de mooiste filmnummers ooit bleef het langst hangen van alle prachtige tv-beelden die we hebben gezien. Dat rode jurkje, contrasterend tegen het witte ijs, en dan die ontroerende muziek…

Ik had geen tijd om de uitzending af te kijken dus wist op dat moment niet of Yulia Lipnitskaya ook daadwerkelijk gewonnen had maar voor mij was zij de winnares van de Spelen. Daar kan geen Nederlands goud tegen op!

Julia_Lipnitskaia_Olympics_2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s