Nachtmerrie

Ik droom er heel regelmatig over.
En het is ook nog eens zo’n droom die nét echt lijkt, zodat je de hele dag met een wat onbestemd gevoel rondloopt. Een echte nachtmerrie dus.

Ik loop rond in een wintersportdorp. Althans, ik kom om te wintersporten, maar als ik naar de hellingen rond het dorp kijk, is er geen sneeuwvlok te bekennen. Alles is groen en bruin en soms regent het zelfs nog wat.
En wat ga je dan een hele vakantie doen, in zo’n ‘wintersportoord’ waar verder niets te beleven valt? En toch droom ik elke keer dat ik een skipas koop, alsof er op die bruine hellingen nog wat te skiën valt!
Het dorp komt me bekend voor; zó vaak droom ik er blijkbaar over. Gezellige huisjes in smalle straatjes, echt op z’n Oostenrijks. Maar de omgeving is allesbehalve gezellig, troosteloze groene pistes.

Heel even leek het of een nachtmerrie waarheid zou worden. Trieste berichten over föhn, warme regen en wegsmeltende sneeuw. Maar gelukkig, gisteren was er snééuw op de Oostenrijkse webcams te zien! Een heleboel sneeuw zelfs, tenminste, voor de begrippen van dit jaar. Met nog twee weken te gaan en koude dagen voor de boeg genoeg voorraad!

En als ik dan op de camerabeelden die strakgeprepareerde pistes zie liggen, dan hoef ik alleen maar even mijn ogen dicht te doen om al bijna te voelen hoe mijn ski’s daar straks doorheen snijden! Heerlijk vooruitzicht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s