Heimwee

Vijf zomers lang ben ik naar Ierland op vakantie geweest. En ondanks alle grapjes over Ierland-en-regen (zelfs op de ansichtkaarten in Ierland) heb ik het eigenlijk qua weer ook goed getroffen.

Vijf zomers Ierland leveren ook vele mooie foto’s op. Toen ik vorig jaar verhuisde en er een héleboel lege muren te vullen waren, heb ik dus veel Ierse foto’s laten afdrukken. Niet gerealiseerd dat foto’s altijd herinneringen oproepen.

In de woonkamer: een grote breedbeeld canvasfoto met de top van Mangerton Mountain, de ‘berg’ bij Killarney die we met veel pijn en moeite beklommen hebben. We zouden tot het meertje halverwege lopen en dan weer terug…totdat ter plekke bleek dat het meertje vlak onder de top lag en we dus net zo goed door konden lopen. Slopend! Maar een geweldige tocht!
En steeds als ik naar die foto kijk, dan kriebelt het even. Een soort van vlinders in je buik maar dan anders…

De logeerkamer: vol ingelijste fotootjes vanuit Ierland. Het zijn er denk ik wel 25!
25 herinneringen aan prachtige momenten! 25 foto’s van plaatsen waar ik dolgraag weer wil zijn. De Cliffs of Moher, een Ierse pub, Dingle, Allihies…

En het ergste, mijn slaapkamer. Het laatste wat ik zie voor ik mijn lampje uitknip, zijn drie mooie vergrotingen van mijn beste foto’s van Beara, voor mij het mooiste stukje Ierland. Op twee foto’s de helderblauwe zee, fleurige bloemetjes op de voorgrond, kliffen en de groene heuvels op de achtergrond. De derde foto is bovenop de Healy Pass genomen: blauwe lucht, groene heuvels en twee rennende schapen op de weg. Mijn lievelingsfoto.

Op dat moment had ik net de zware, slopende beklimming van de bergpas achter de rug en was ik begonnen aan de steile afdaling, over een verlaten weg vol haarspeldbochten, met schapen op en naast de weg, bloeiende fuchsia en rododendrons, met in de verte het blauw schitterende water van Bantry Bay.

En elke keer als ik het lampje uitknip denk ik weer: “Was ik daar nu maar…”
Is dat nu heimwee?

IMG_0407

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s