Appelboom

Toen ik vanmorgen naar buiten stapte, struikelde ik er bijna over. De resten van mijn appelboom. Gisteravond zijn door mijn broer-met-kettingzaag twee bomen uit mijn tuin gezaagd, waaronder de appelboom.

Het was een prachtige boom, daar niet van. Alleen hij stond niet echt handig daar. De hele ochtend kan ik zon in mijn tuin hebben…als de appelboom er niet stond. Die houdt alle zonlicht tegen en ondanks dat ik wat sceptisch over de weersverwachtingen ben, hoop ik toch op wat zonuren achter in mijn tuin.
En verder voorzag ik al hordes wespen die op de appels afkomen en, als de zomer eindelijk voorbij is, de rotte appels en de bladerenmassa in mijn tuin. Leuk als je tijd genoeg over hebt, maar om nu naast een drukke baan, een groot huis en een vrij druk sociaal leven ook nog eens uren in de tuin te moeten besteden aan opruimwerk? Dus de appelboom moest er uit.

Maar toen zag ik het vanmorgen ineens. De kleine knopjes, die gisteravond nog dicht waren, waren vannacht nog heel iets open gegaan en de eerste witte bloesemstipjes waren al zichtbaar. Ik kan het niet ontkennen, een gevoel van wroeging overviel me toch even. Een kerngezonde boom, schitterend in haar soort en helemaal klaar om te pronken met haar bloesem, is gewoon in een half uurtje tijd bruut neergehaald. Van een trotse boom is nu alleen een stuk stam nog over, de rest ligt in mootjes gehakt klaar om deze week nog afgevoerd te worden.

Gelukkig geven ze voor morgen zonnig weer op. Hopelijk zonnig genoeg om mijn schuldgevoel te laten verdwijnen. En als ik over een jaar of 35 met pensioen ben?? Dan plaats ik een appelboom in mijn tuin. Een hele grote, met véél appels en véél bladeren in de herfst.

5 gedachtes over “Appelboom

  1. Stel je eens voor…. een beeldschone appelboom vol met witte bloesem…..
    Stel je eens voor…. wat je met al die appels had kunnen doen…appeltaarten, appeltje eten samen met collega’s bij VW, appelflappen, appelmoes, gewoon heerlijk toch?

    Jij hebt die boom gewoon gesnoeid??

    Maar ja, een tuin zonder zonnetje…

    1. Haha, ik heb gelukkig net van mijn buurvrouw gehoord dat er in het verleden nooit goede appels aan de boom gezeten hebben…geen appeltaart, appelflappen of appelmoes dus! En heb vanmiddag héérlijk in het zonnetje in de tuin gezeten!! Dus mijn schuldgevoel is weer helemaal weg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s