Hollands

Tijdens zo’n gure en koude winterdag vraag ik het me regelmatig af. Waarom ik eigenlijk nog in Nederland woon terwijl er ook landen op deze wereld zijn waar het gewoon elke dag zomer is. Ik kan me er bijna geen voorstelling van maken dat je, als je daar woont, geen winterjas meer nodig hebt. Je hoeft ’s ochtends niet meer eerst uit het raam te kijken om te zien of je snowboots of handschoenen nodig hebt. Je schiet een korte broek en hemdje aan, zonnebril op je hoofd en klaar!

IJskrabben? Ook verleden tijd. Alleen dat is al een emigratie waard! Dikke, vormloze wollen truien? Niet nodig! Zonnebankbezoek is overbodig, want je krijgt vanzelf wel een zomers kleurtje.

Toch raar dat we met bijna 17 miljoen mensen min of meer vrijwillig in een land blijven wonen waar het vaker regent dan dat de zon schijnt.
Ik heb twee keer in mijn leven serieus overwogen om naar het buitenland te verhuizen. De landen waar het om ging, waren Oostenrijk en Ierland. Niet echt de meest zonnige bestemmingen dus. Maar wat houdt ons tegen om te verhuizen?

Als ik naar mijzelf kijk, is dat met name vanwege vrienden, familie, mensen waar je om geeft. En ik ben teveel gewend aan alle gemakken die we in Nederland hebben. Want eerlijk is eerlijk, vergeleken met veel andere landen, hebben we het écht zo slecht nog niet.
En ik denk dat ik ook te ‘Hollands’ ben. Verknocht aan Sinterklaas en oliebollen. Verslingerd aan echte Hollandse drop. Boerenkool met worst. Goudse kaas op brood.

Dus alle zonbestemmingen ten spijt, blijf ik toch maar in de kou. Dan maar aftellen naar het voorjaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s