Wonder

Nog een paar dagen en het is weer Kerst. De commercie viert weer hoogtij, de winkels worden massaal bestormd en iedereen bereid zich weer voor op een gezellige Kerst. Of nou ja, iedereen?

Deze week realiseerde ik het me weer. Dat we door media en reclame allemaal min of meer gedwongen worden tot een soort van ‘happy Christmas’. Of we nu echt zo happy zijn of niet. Immers, ook met Kerst liggen de ziekenhuizen vol, leven er mensen in armoede en gaat eigenlijk het leven gewoon door, alleen proberen we even twee dagen krampachtig met z’n allen toch nog een soort van gelukkig te zijn en zorgen en problemen even te negeren.
Natuurlijk is er zeker niets op tegen om met Kerst familie op te zoeken, weer even tijd voor elkaar vrij te maken. Maar doen we het omdat het zo hoort, omdat iedereen het doet of omdat we niets liever willen?

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik soms ook wel een beetje meegesleurd word door alle commercie rond Kerst. Ook in mijn huis staan er met Kerst wat meer kaarsjes en lampjes aan, gaan de kerstcd’s weer aan en probeer ik de Kerstdagen ook zo gezellig mogelijk door te brengen.

Gisteravond was ik met familie bij een kerstuitvoering. Halverwege speelde het orgel tijdens de collecte, waarop mijn nichtje mij aanstootte: ‘Tante Anne, dit is het liedje van de Fiat!’ Ik moest even goed nadenken wat daarmee bedoeld werd, maar toen hoorde ik het ook. De organist speelde ‘Ik kniel aan Uwe kribbe neer’, het eerste nummer van de gospelcd die ik regelmatig in mijn auto draai en die ze dus regelmatig langs hoorde komen.

Toen besefte ik het weer: de essentie van Kerst:
“Voor ik als kind ter wereld kwam
zijt Gij voor mij geboren.
Eer ik een woord van U vernam
hebt Gij mij uitverkoren.
Voordat Uw hand mij heeft gemaakt,
werd Gij een kindje, arm en naakt,
zijt Gij voor mij geboren!”

En ook vanmorgen in de kerk werd het nog eens benadrukt: hebben we ons al eens verwonderd over het wonder van Kerst? Of zijn we vooral druk met alle gezelligheid rondom de feestdagen?

Ik wens ieder goede Kerstdagen toe!

3wise01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s