Koken

Het gebeurde onverwachts, vanmiddag. Ik liep naar huis vanaf de bushalte en ineens had ik zin om eens uitgebreid te koken. Dit klinkt wellicht niet zo bijzonder, maar de eerlijkheid gebiedt me om te vermelden dat dit voor mij vrij uitzonderlijk is. Afgezien van de regelmatige keren dat er vrienden of familie aan tafel aanschuiven, sta ik eigenlijk maar zelden in de keuken.

Ik bedoel, het is ook gewoon niet handig. Allereerst heb je voor een paar euro prima, voedzame maaltijden die je binnen vijf minuten klaar hebt, waarbij er niet meer afval overblijft dan de verpakking en waarmee je slechts een bord en wat bestek hoeft af te wassen. Hoewel ik dat laatste niet meer als argument mag gebruiken, nu ik over de luxe van een vaatwasser beschik.
En zoals mijn vader vroeger bijna dagelijks zei: “Het is weer sneller opgegeten dan klaargemaakt”…dan ben je toch wel gek om een tijd in een keuken te staan modderen voor alleen jezelf ?

Maar goed, terug naar vandaag. Ik kreeg dus ineens spontaan enthousiasme voor koken, dus eerst in de supermarkt maar eens uitgebreid boodschappen gedaan. Gewoon een simpel recept hoor, er moet niet teveel mis kunnen gaan.
Toen thuis de cd-speler van boven gehaald en in de keuken geinstalleerd. En met een prachtige cd van de Messiah is koken gewoon een feest, zo ontdekte ik!

Daarna mezelf ook gedwongen om eens rustig tijd te nemen voor het eten zelf. Normaal gesproken schuif ik alles vanachter mijn laptop naar binnen, maar ditmaal de tafel maar eens netjes gedekt, kaarsjes aan, afgestemd op ClassicFM en eens rustig aan getafeld.

Tot het toetje… Toen brandde ineens deze blog in mijn achterhoofd en heb ik het bakje citroenkwark tijdens het typen maar naar binnen geschoven. Veel te bang dat de euforie van het koken verloren zou gaan! De keuken moet zo namelijk nog opgeruimd worden…

Koken, het zal nooit echt mijn passie worden. Maar dat neemt niet weg dat ik er vanavond toch van genoten heb!

girl cooking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s