Schakelen!

Dat was het dan. Tot vandaag was ik de trotse gebruiker van een überschattige Fiat 500. Zo’n snoezig humpty-dumpty-autootje, wit met rode bekleding, met van die schattige kleine wieltjes eronder. Mooie Adecco-stickers op de zijkant: ‘Better work, better life’.
En een automaat…

Toen ik ‘m precies twee jaar geleden op ging halen, was ik van dat laatste gegeven nog niet op de hoogte. Dus toen de garagemedewerker even tussen neus en lippen door vertelde dat het een automaat was en dat hij even uit zou leggen hoe het werkte, was ik zó verbijsterd dat de hele uitleg over starten, stoppen en knopjes aan me voorbijging. Een automaat! Dat was in mijn optiek iets voor de leeftijdsgroep 60+, zo’n beetje de tussenfase tussen echte auto en brommobiel. Mijn hele euforie over een nieuwe auto werd zo behoorlijk getemperd.

Gelukkig duurde dat maar even. Al snel had ik de voordelen van een automaat in de gaten. Ideaal als je haast hebt…met een automaat kun je mooi achter het stuur een Mc-menu naar binnen werken. En in de file (waar ik zéker de eerste paar maanden vaak in terechtkwam) is het ook wel érg makkelijk. En heel handig om, als je weer eens stil stond, even een sms of tweet te versturen. Kortom, het heeft z’n voordelen, zo’n automaat!

Andersom was het ook weer even wennen. Van automaat naar schakelauto is toch anders. Ik reed af en toe met ons damesteam in de auto van mijn broer naar vergelegen tegenstanders: Klazienaveen, Dedemsvaart…allemaal afstanden die wat ver zijn om met z’n vieren in een klein Fiatje af te leggen. An sich prima, alleen vergat ik soms dat er ook nog geschakeld moest worden. Gelukkig werd ik er dan, als de auto teveel begon te loeien, trouw door mijn teamgenoten even aan herinnerd: ‘Schakelen!!’

Straks wordt mijn schattige Fiatje opgehaald en moet ik binnenkort maar eens op zoek naar een andere auto. Wat dan vast een schakelbak wordt. 
Het zal weer wennen zijn!

2 gedachtes over “Schakelen!

  1. en het was zóóó’n gaaf bakkie!! En nu veel fietsen?? Zal ook wel een afknapper zijn…:-) Nog even
    veel foto’s maken….voor in de ouwe doos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s