Schroefje

Gisteravond werden mijn nieuwe wasmachine en vaatwasser in mijn nieuwe huis geïnstalleerd. Als complete a-technicus had ik daarvoor twee Technische Mannen geregeld met uitermate veel Technische Kennis. In verband met het vervolg van dit verhaal mag ik geen namen noemen maar goed, het waren twee heren die hun sporen in de techniek wel verdiend hebben.

De wasmachine ging gesmeerd. Karretje eronder en hup, hij stond zo boven. Maar toen kwam de vaatwasser. An sich was de vaatwasser zelf niet eens het probleem; het ging om het kastje dat eruit moest. De machine moest namelijk in de plek van een keukenkastje komen, maar hoe krijg je het kastje eruit?

Techneut A had alle schroefjes in het kastje eruit gedraaid en de la gedemonteerd terwijl Techneut B nog even controleerde of ze er echt allemaal uit waren. Dat waren ze maar…het kastje wilde er niet uit. Muurvast zat het op zijn plek en wat beide heren ook probeerden: er was geen beweging in te krijgen.

Tja, daar zaten ze dan, met een vaatwasser maar ook met een kastje. Het was overduidelijk dat ze hier geen raad op wisten. Zelf heb ik ook geen flauw idee van schroefjes noch keukenkastjes, maar om in ieder geval mijn goede wil te tonen, opperde ik of het niet kon zijn dat er in de naastgelegen kastjes een schroefje door het te verwijderen kastje zat.
Het leek mij dat zulke doorgewinterde techneuten zoiets wel zouden weten maar goed, techneut A dook het rechtse kastje in en verhip, daar zaten inderdaad lange schroefjes in! Tien minuten later zat vaatwasser keurig op z’n plek en was kastje gedemonteerd. Het hoeft wellicht niet vermeld te worden dat de techneuten enigszins beteuterd keken dat dé gouden tip nog wel van een volslagen a-technische dame afkwam.

Altijd handig, dit soort momentjes. Als er in de toekomst zo’n situatie zich voordoet dat één van beide techneuten iets te denigrerend doet naar mijn zin, begin ik gewoon, heel subtiel, weer eens over dat schroefje. “Weet je nog, toen, met dat keukenkastje…?”

Een gedachte over “Schroefje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s