Roots

Twee jaar geleden maakte ik de overstap van een flatje midden in het centrum van Apeldoorn naar een appartement aan de rand van het kleine dorpje Austerlitz bij Zeist. Een huis, bijna in het bos, in een dorp waar de middenstand uit slechts een slager en een supermarkt bestaat, en waar je ’s avonds door uitgestrekte bossen naar huis rijdt. Je zou haast een vakantiegevoel in je eigen huis krijgen!

Ik heb geen moment spijt gehad van die stap. Allereerst omdat ik bij TopSecretaries in Utrecht in een geweldige job terechtkwam. Ik heb dankzij hen kansen en ontwikkelingsmogelijkheden gekregen die ik in Apeldoorn nooit gehad zou hebben. Via hen heb ik bij diverse bedrijven binnen kunnen kijken, veel leuke en lieve mensen ontmoet (niet in het minst de collega’s van TopSecretaries zelf!) en veel geleerd en opgestoken.

Verder heb ik in de CGK Utrecht-West een enórm fijne kerkelijke gemeente getroffen, waar ik met veel vreugde heenga. Ook hier heb ik heel veel nieuwe en hele waardevolle contacten opgedaan (en oude contacten hernieuwd).

Ondanks al deze positieve ontwikkelingen heb ik echter toch enkele weken geleden besloten om weer terug te keren naar Apeldoorn, naar mijn roots. Ik heb de afgelopen twee jaar beseft dat de vriendschappen die hier liggen toch veel voor me betekenen en dat uitte zich in het regelmatig op en neer rijden naar Apeldoorn. En steeds als ik Apeldoorn binnenreed (zelfs na anderhalf jaar) voelde het weer als thuiskomen. Na enig dubben heb ik dus de knoop doorgehakt en besloten om terug te keren naar mijn oude woonplaats.

Vanmiddag heb ik een mondelinge toezegging gedaan voor een prachtige woning in de wijk Zevenhuizen, en als alles meezit ontvang ik volgende week de sleutel al. Het gaat dus in sneltreinvaart.

Ik wil nogmaals benadrukken dat ik er geen moment spijt van heb gehad om eens buiten de Apeldoornse stadsgrenzen te kijken of dat deze Utrechtse onderneming als ‘mislukt’ bestempeld moet worden. Sterker nog, ik heb daardoor mensen ontmoet en dingen geleerd die anders volledig aan me voorbij gegaan waren. Het is goed om te realiseren wat je hebt en hoe waardevol zaken voor je zijn en dat zie je pas op z’n best als je er even los van komt.

Natuurlijk spreek ik al die leuke, lieve mensen in Utrecht, waar ik het eerder al over had, nog wel persoonlijk voor ik vertrek, maar graag zou ik jullie toch via deze weg alvast allemaal willen bedanken voor de geweldige tijd die ik had in Utrecht! We houden zéker contact…Nederland is maar een klein landje dus we komen elkaar ongetwijfeld wel weer tegen. 

En uiteraard zijn jullie bij deze alvast uitgenodigd om eens langs te komen! Mocht dat voor eind september zijn…neem dan even een kwast en een hamer mee, want alle hulp is welkom!!

Een gedachte over “Roots

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s