Hutkoffer

Vanavond keek ik met mijn neefje weer eens een filmpje van Cleopatra Stratan, een Moldavisch meisje, dat enorm schattige muziekclips op Youtube heeft staan. Waaronder ‘Ghita’, een clipje waarin ze als klein meisje, getooid met grote roze zonnebril, met een enorm grote rode koffer sleept en intussen een liedje over een verdwenen vriendje zingt. ’t Kind was daar een jaar of 4, kun je nagaan…

Cleopatra Stratan in ‘Ghita’

Jaren geleden, tijdens een vakantie in Egypte, besloten we in een melige bui om Cleopatra te imiteren. Vriendin had een vergelijkbare grote rode hutkoffer mee, mijn haar werd in twee staartjes gedaan (vraag me nog steeds af waarom ik de klos was…), een imbeciel rokje aan en dito zonnebril op en voila, ik was vermomd als Ghita. Omdat de hotelkamer niet zo bar groot was, verkasten we met filmcamera en al naar de gang, waar ik met hutkoffer en al op en neer paradeerde, terwijl we zo hard als we durfden ‘Ghita’ zongen. We zaten in een rustig gedeelte van het hotel maar je wist maar nooit…

Het zou an sich een heel leuk filmpje kunnen worden, als niet door een windvlaag de hotelkamerdeur met een klap dichtsloeg. Verbijsterd keken we elkaar aan. We hadden geen van beiden een sleutel meegenomen en hadden onszelf dus buitengesloten. Aangezien ik nog steeds als Ghita vermomd was, was vriendin de klos om een hotelbediende te regelen die onze deur weer even open kon draaien. En zo zat ik 10 minuten lang, met staartjes, zonnebril en hutkoffer, in de gang te wachten, hopend dat er geen buren langs kwamen wandelen.

Even later kwamen vriendin en bediende op de proppen. Het moet hem nagegeven worden dat hij met een heel stoicijns gezicht de situatie opnam. Ik bedoel, het was toch wel een beetje bizar, als je halverwege de week met een lege hutkoffer en een dergelijke vermomming in de gang van je hotel gaat zitten. We zullen op z’n minst wel een aantekening hebben gekregen als ‘lichtelijk gestoorde Hollanders’.

Uiteraard kwamen we niet meer bij toen hij vertrokken was en het is dan ook een zeer memorabel filmpje geworden. Helaas is hij bij mijn laatste computercrash verloren gegaan. Hoewel, misschien beter gezegd ‘gelukkig’… Er zijn van die dingen die je beter niet meer terug kunt zien!

 

Een gedachte over “Hutkoffer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s