Voor alle vrouwen!

Vorige week kreeg ik, tijdens de voorbereidingen voor een Female Empowerment-ontbijt, de reclame ‘Dare’ voor het kledingmerk Saga onder ogen. De eerste keer dat ik het zag, keek ik er nog vrij objectief naar, maar hoe vaker ik er naar keek, hoe meer het me raakte. Het bleef hangen. Er was herkenning.

De boodschap is duidelijk. Waar wij vrouwen nog wel eens de neiging hebben om een stap achteruit te doen bij de ‘beren’ op onze weg, is juist het tonen van lef wat we nodig hebben. Hiermee wil ik echt geen feminisme propageren of aanzetten tot allerlei ondoordachte (en vooral onverstandige) acties, maar wel om een stap te durven nemen.

Het is ruim twee jaar geleden dat ik overwoog om de grote stap te maken van Apeldoorn, waar ik mijn hele leven gewoond heb, waar ik opgegroeid ben, naar het midden van het land. Hoewel de uitdaging en verandering me aantrok, zag ik ook enorm op tegen alle beren die ik tegen zou komen.

Toen ik mijn eerste sollicitatiebrief de deur uitdeed, voelde die simpele muisklik als de vrouw in dit filmpje, die al haar moed bij elkaar raapt en op de beer afrent. Hoewel ik op die bewuste sollicitatie nooit een reactie heb gehad, was het voor mij toch een omslagpunt. Ik schudde daarmee als het ware de angst van me af en zag die nieuwe start als een uitdaging en de sleutel naar persoonlijke groei. En tot op heden heb ik er nog geen moment spijt van gehad, al is het alleen maar vanwege alles wat ik er zelf van geleerd heb.

En daarom deel ik deze film met jullie, vrouwen! Deze film zou elke vrouw moeten zien. Omdat elke vrouw zo’n zetje nodig heeft.
We hebben allemaal onze angsten en onzekerheden, maar het is aan ons hoe we er mee omgaan! Durf te kiezen!! Laat je niet afschrikken door een beer op de weg maar durf het gevecht aan te gaan!

Een gedachte over “Voor alle vrouwen!

  1. chapeau!!! We schijnen in het leven 3 grote, gouden kansen te krijgen…..aan ons de taak om die aan te pakken. De mannen hier zouden zeggen: wie niet waagt blijft maagd….niet echt een verstandige opmerking ansich, maar als je geen kansen waagt, sta je na al die jaren nog precies waar je al die tijd al staat. We moeten ons voorwaarts verplaatsen. kansen creëren en kansen aanpakken. En die beren??? Kijk dan eens naar de stand van de zon en ga na of die beer niet de schaduw van een dwerg is….Grijp je kansen voor die kans weer wegglipt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s