Schrik

Al een paar jaar kijk ik graag naar de detectiveseries van Midsomer Murders. Deze uitermate spannende detectiveserie laat de avonturen van de Engelse rechercheur Tom Barnaby en zijn diverse (niet altijd even snuggere) ondergeschikten zien. De serie speelt zich af in een zacht glooiend landschap, met sfeervolle, typisch Engelse huisjes, waarbij ik ook nog eens geniet van de prachtige Engelse tongval van Barnaby himself. Echt, als je nog eens móói Engels wil leren, moet je een paar maanden Midsomer Murders kijken!

Zo zat ik vorig jaar tijdens een herfstavond bij mijn broer op te passen. Ze waren een avondje weg, en ik zag mijn kans schoon om een avondje van mijn favoriete detective te genieten. Gelukkig zijn de kinderen van mijn broer ideale oppaskinderen; als je ze naar bed brengt, hoor je ze niet meer. Dus zo keek ik de ene Midsomer Murders na de andere weg.

Nu is de opbouw van de film meestal hetzelfde. Het begint altijd met een eerste moord (vergezeld van een sinister muziekje). Halverwege de film wordt de hoofdverdachte of een van de andere prominente aanwezigen meestal ook een kopje kleiner gemaak (met zo mogelijk nóg sinistere muziek), waarna aan het eind van de film meestal een totaal onverwacht iemand als dader door Barnaby ontmaskerd wordt.

En zo zat ik vorig jaar op het puntje van mijn stoel te kijken. Het ene bebloede lijk na het andere viel (dat heeft de filmmakers een vermogen aan tomatenketchup gekost), de muziek werd hoe langer hoe doordringender en het was zó spannend dat ik zelfs de moeite niet nam om even een lamp aan te doen toen het buiten steeds donkerder en donkerder werd. Dus zo zat ik daar in het donker, met kromme tenen van spanning te kijken, tot…ineens de buitenlamp van de buren aanvloog. Die plotselinge lichtbak en de opgebouwde spanning van de film zorgden ervoor dat mijn haren récht overeind stonden en ik bijna tegen het plafond vloog van de schrik!

Een ding is zeker: over concentratieproblemen hoef ik me geen zorgen te maken!

 

John Nettles als Tom Barnaby en assistent Jones

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s