McStrand

Ik ben een B-mens. In Nederland nog een vrij onbekende term, maar in Denemarken al een sociaal geaccepteerd fenomeen. Daar bestaat al een B-society en een belangenvereniging om voor ons op te komen.

De meer bekende term voor A-mensen en B-mensen zijn ”ochtendmensen” en “avondmensen”. En ja, ik hoor dus bij die laatste groep. De groep die elke ochtend weer een gevecht moet leveren tegen de wekker. En die ’s avonds klaarwakker zijn en rustig tot een uur of 2 (of nog later) doorgaan!

Zo waren we een paar jaar terug op een tafeltennistoernooi in Oostende. Prachtig weer daar in België, dus ’s avonds gezellig terrasje gepakt. En voor we het wisten was het één uur ’s nachts en reden de trams niet meer naar de camping waar we sliepen. Maar ach, het was ‘maar’ een kilometer of 8 dus wij gingen vol frisse moed aan de wandel.

Nu was het inderdaad 8 kilometer van Oostende naar de camping, alleen hadden we de haven van Oostende niet helemaal meegerekend. Via tramrails, duistere wijkjes en industrieterreinen (waarbij er door surveillerende agenten héél verbaasd werd gekeken naar die suffe toeristen die om 2 uur ’s nachts op badslippers over een industrieterrein zwierven) kostte het ons al een uur om alleen al om de haven heen te wandelen. En toen moesten we nog een heel eind over het strand.

We (ik) rammelden van de honger, en op een of andere manier kun je op zo’n moment dan ook alleen maar denken aan kaassoufflees, McDonalds en andere slechte, maar heerlijke zaken. Groot was dan ook de opluchting toen we eindelijk een avondwinkel zagen, waar nog licht brandde. Een zak chips zou vast helpen tegen dat pijnlijke gevoel in mijn maag. Maar helaas, net toen we de winkel naderden vlogen de lampen uit en de hekken voor de deur en kon ik fluiten naar mijn zak chips. Dapper sjokten we dus door richting het strand (waarbij ik me afvroeg waarom er geen McStrand is die gewoon 24 uur per dag open is, gewoon voor uitgehongerde nachtwandelaars zoals ik) om de lange wandeling naar Bredene aan te vangen..

En ja, daar kwam het verschil tussen A- en B-mensen in vol ornaat naar boven! We waren met z’n drieën; een duidelijk A-vriendinnetje en een vriend die volgens mij net zo B is als ik. Vriendinnetje is ’s ochtends heel wat mans, gaat rustig om 6 uur ’s ochtends in zee zwemmen, maar bleek ’s nachts niet zo heldhaftig te zijn. Waar wij B-mensen ons helemaal in ons element voelden en lol voor tien hadden, zag je haar gewoon strijden tegen de slaap.

Heel in de verte zagen we lichtjes branden, dus we vermoedden dat dat Bredene wel zou zijn. Dus we sloften de ene kilometer na de andere weg, maar na een uur over het strand leken de lichtjes nog niet bijster dichtbij gekomen te zijn. De klok tikte door, het was al rond half 4 toen we nog niets opgeschoten waren. Maar gelukkig, met twee B-mensen erbij wordt er in ieder geval nog uitgebreid gekletst.

Tot we ineens de strandopgang zagen die ons wel héél bekend voorkwam…de strandopgang van Bredene! De lichtjes in de verte waren dus blijkbaar helemaal niet van Bredene, maar van Knokke of Zeebrugge.
Wat een opluchting! Vooral de wetenschap dat er nog broodjes en pakken kaas in de vouwwagen lagen, maakte een hoop goed! En zo zaten we ’s nachts om half 4 lekkere broodjes kaas weg te werken op een camping die volslagen in rust was. Klaarwakker natuurlijk. Je bent B-mens of je bent het niet.

Ik vind dat wij B-mensen meer voorzieningen moeten krijgen. Om te beginnen met die McStrand. Kan ik komende zomer tenminste met een volle maag aan de wandel!

De enorme haven van Oostende

Een gedachte over “McStrand

  1. Leuk om te zien dat Oostende nog steeds voer is voor anekdotes. Het begon allemaal ongeveer twintig jaar. Ik zelf ben meer een AB mens denk ik, dus nu slaap, en morgenvroeg nog steeds 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s