Loslaten

Vroeger bezocht ik ze regelmatig: de bijbelstudiedagen die door de toenmalige stichting SRA georganiseerd werden. Prachtige dagen, met goede lezingen over interessante thema’s. Waarbij er niet over kerkmuurtjes en hokjes gesproken werd, maar waarbij er juist overhéén gekeken werd, zodat we ons onderling verbonden voelden in plaats van verscheurd.

De stichting SRA is inmiddels opgegaan in Heartcry, en helaas zijn daarmee ook de studiedagen vervallen. Toch liet het me niet los; en zo werd jaren geleden het verlangen gewekt om zelf zo’n studiedag op poten te zetten.
Opnieuw niet met de intentie om hokjes en muurtjes te creëren, maar juist om ze af te breken. Om met elkaar stil te staan bij Gods Woord, tot opbouw, tot versterking.

Toch kwam het eerst nog niet van; door allerlei omstandigheden bleef het bij een verlangen. Maar nu is het dan toch eindelijk zo ver! Er is een commissie gevormd, een datum geprikt, sprekers geregeld en nu dan ook de uitnodigingen verstuurd.

Voor mij persoonlijk best een mijlpaal. Iets wat al zo lang overdacht en overwogen is, wordt nu in het diepe gegooid. Het is maar afwachten wat de reacties ‘uit den lande’ zijn. De eerste aanmeldingen zijn binnen, maar dat is nog geen garantie voor een volle zaal.

Maar ach, misschien moet ik nu wel leren om iets over te geven. Om het los te laten.
En ja, dat is best lastig! Gelukkig weet ik op Wie ik vertrouw; Hij heeft alles in Zijn hand!

Komt u / kom jij ook?

Flyer Bijbelstudiedag 28 april 2012

2 gedachtes over “Loslaten

  1. Hoewel we best verschillen over de gedachten over de bijbel, vind ik het heel mooi te zien wat dit voor je betekent en hoe je er daarmee bezig bent. Respect, meisje!!!!

  2. Dank je wel Ben! Vind het ook fijn dat jij altijd wel openstaat voor een goed gesprek er over! Want tja, iets waar je zó blij van wordt, gun je ook een ander! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s