Retraite

Het is weer bijna zover…mijn jaarlijkse ‘retraiteweekend’ naar Scheveningen. Even lekker een paar dagen rust; leuke dingen doen, einden langs het strand wandelen, shoppen, hapje eten op de boulevard, genieten!

Mijn klik met Scheveningen stamt nog uit mijn Amersfoort-tijdperk, toen ik regelmatig in een recalcitrante bui niet in Amersfoort uit de trein stapte om naar school te gaan, maar bleef zitten tot Den Haag. Het kon makkelijk omdat ik de opleiding op mijn slofjes haalde, zelfs al zou ik wekelijks in de trein blijven zitten. Vooral op de maandagochtenden was de verleiding groot, als de grote berg die ‘school’ heette écht te hoog was.

En daar op het strand vocht ik dan in alle eenzaamheid mijn kleine en grote oorlogjes uit. Als ik nu terugkijk stond ik op dat moment wel op een duidelijk kruispunt in mijn leven, en ergens voelde dat ook toen al zo. Gevonden, niet gezocht, zoals Jesaja 65 het zo mooi omschrijft. Maar ook dat vinden ging niet zomaar zonder slag of stoot. De wetenschap dat er een keuze gemaakt moést worden. En zo liggen er heel wat herinneringen, daar op het Scheveningse strand.

Tegenwoordig plán ik mijn Scheveningentrips. Geen ondoordachte spijbelacties (met bijbehorend angstgevoel) meer. De walkman, met de hopeloos oude cassettebandjes -met een muziekkeuze al naar gelang mijn stemming- is inmiddels vervangen door de mp3-speler op mijn Blackberry. Geen vroege trein meer terug, zodat ik, het strandzand afkloppend, precies op tijd weer thuis zou zijn, maar een hotelkamer aan de boulevard.
En last but not least, gelukkig ook heel wat minder oorlogjes om uit te vechten!

Strand bij Scheveningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s