Suikertante

Soms zijn kinderen best leuk. Maar soms helemaal niet. En daarom geniet ik er zo van om gewoon ‘suikertante’ te zijn; leuk om nichtjes en neefjes een tijdje over de vloer te hebben, maar wel met de wetenschap dat je ze weer over kunt dragen als het gejammer teveel wordt.

Afgelopen weekend waren mijn nichtjes aan de beurt. Voor het eerst wat langer logeren. Zaterdagmorgen opgehaald en de hele dag in zo’n overdekte speeltuin rondgehangen. En stiekem had ik zelf ook de grootste lol; gelukkig werd de lange glijbaan een ‘familieglijbaan’ genoemd, zodat ik zonder al teveel gêne met de meiden mee kon glijden.
Ze zijn nu ook op een leeftijd (7 en 8) dat ze zichzelf prima vermaken en ik rustig met een boek op een terras kon gaan zitten. Vroeger hield je ze elke minuut in de gaten, maar nu komen ze af en toe een keer langs en verder zie je ze amper. En dan is het best leuk om een dagje suikertante te spelen.

Het is heel gezellig, twee meiden. Vooral dat gekakel de hele dag…échte meiden! Vooral de tweede, die kan ook geen moment stilzitten. ’s Avonds gingen we naar een concert, waarbij ze al na een kwartier siste: “Gaan we al bijna naar huis?”, wat vervolgens elke vijf minuten herhaald werd, tot hilariteit van de omgeving. Dat zijn van die echte behang-plak-momenten.
Maar ’s avonds zie je dan twee kleine meisjes, gehuld in roze pyjamaatjes, weggedoken onder de dekens hun avondgebedje zingen: “’t Boze dat ik heb gedaan, zie het Heere, toch niet aan, (of)schoon mijn zonden vele zijn, maak om Jezus’ wil mij rein”. Hartverwarmend.

Komend weekend komt hun broertje, die ik heimelijk vreselijk adoreer. Het jochie wordt schromelijk over het paard getild, maar is dan ook het toonbeeld van liefheid. Het is ongetwijfeld pedagogisch niet toegestaan om kinderen voor te trekken, maar bij hem kan ik het niet laten. Dus toen hij afgelopen zondag in tranen was omdat zijn zusjes wel mochten logeren en hij niet, was de afspraak voor zijn logeerpartijtje al snel gemaakt.

En weet je? Ergens is het best leuk, twee weekendjes suikertante spelen. Zolang ik ze daarna maar weer heerlijk over kan dragen!

Lars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s