Droomjob

Onlangs was ik een ochtendje ‘bibliothecaresse’. De prachtige nieuwe campus van mijn huidige opdrachtgever VolkerWessels is deze maand opgeleverd, waar zich ook de bibliotheek bevindt. Zonder boeken nog, dat wel, dus zo toog ik op een vrijdagochtend naar beneden om de bibliotheek in te richten.

Terwijl ik op de ladder één voor één de boeken in de kast plaatste, zag ik mijzelf weer als een meisje van een jaar of acht, negen. Op een regenachtige middag bibliotheekje spelen. Alle geleende boeken die zich op dat moment in ons huis bevonden werden naar mijn kamer gesleept, waar ze keurig op alfabetische volgorde in rijtjes op mijn roze speeltafeltje werden geplaatst. Meestal werd het spel halverwege gestaakt omdat de bibliothecaresse haar taak verzaakte en in een hoekje van de kamer in één van de boeken verdiept raakte en daardoor de complete wereld om haar heen vergat.

Die kriebel moest ik ook vrijdag wel weerstaan. Ineens mocht ik bibliotheekje spelen met rijen leuke, interessante en aantrekkelijke boeken. De uitnodigende stoeltjes naast de kast maakten het niet makkelijker om de leesverleiding te weerstaan. Met een zekere tegenzin zette ik al die papieren schatten – ongelezen – in de kast, met slechts een vluchtige blik op de achterflap.

Binnenkort ga ik verder met het opstellen van een catalogus dus gaan opnieuw alle titels door mijn handen. Opnieuw de verleiding tot lezen weerstaan. Maar ach, als ik bedenk dat ik nu het werk doe wat ik als achtjarig meisje speelde, kan ik niet anders concluderen dan dat ik een droomjob heb!

2 gedachtes over “Droomjob

  1. hahaha, gewéldig! maar dan snap je ook wel dat ik het héérlijk vindt om in de bieb te werken.
    En idd, de verleiding is vaak te groot om een boek zómaar terug te zetten in het vak…..
    Het bibliotheekje spelen mag dan opeens in het echt, inclusief een echt computer…..daar konden we vroeger alleen maar van dromen. Weet je nog dat ik van een grote doos zo’n uitleen-apparaat gemaakt had waar echt bonnetjes uitkwamen net zoals we vroeger in de bieb aan de Kapelstraat hadden?? Was waanzinnig, hahaha! Was dit hele bieb verhaal haast weer vergeten, maar nu komt het weer bovendrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s