Hatsjoe!!

Het is weer zover. Na anderhalf jaar grieploos doorgekomen te zijn (dat moet de gezonde Austerlitzse boslucht zijn…) ben ik nu geveld.

Het begon eerder deze week met keelpijn, waarbij wakker worden ongeveer aanvoelt alsof je amandelen net geknipt zijn. Wie dit mee heeft mogen maken, weet hoe afschuwelijk dat voelt. Bleef het echter maar bij keelpijn. Op dit moment voelt mijn hoofd alsof het volgestopt is met watten. En, erger nog, de hele dag word ik overvallen door enorme niesbuien. En of ze het aanvoelen, juist op de meest ongelegen momenten.

Vanmorgen stond ik te balanceren op een steile ladder met een stapel boeken in mijn handen. Hatsjoe!!
Tijdens de lunch met een collega, halverwege een boeiend gesprek…hatsjoe!!
Op kantoor (open werkplek) terwijl iedereen juist muisstil aan het werk was. Hatsjoe!!
In de auto op een drukke snelweg…hatsjoe! En ja, met zo’n enorme nies ben je toch een ruime seconde even volkomen van de wereld…dus daarna met opengesperde ogen kijken of mijn voorganger niet net op dat moment vol op de rem trapte.

Ze komen van diep uit je tenen. Ze kosten zoveel energie, dat je daarna even totaal confuus in je stoel hangt. En bovenal, je voelt je er heel erg zielig door. Niesbuien zijn een uitstekende voedingsbodem voor zelfmedelijden.

Gelukkig is het bijna weekend. Verkoudheid vind ik altijd het ultieme excuus om een avondje thuis te blijven. Lekker hangen op de bank, omgeven met zakken drop (want dat is zó goed voor de keel!) en volgeproeste tissues, wentelend in voornoemd zelfmedelijden.

Zolang het maar eens in het anderhalf jaar is, mag dat van mezelf. Zolang het zelfmedelijden mét de niesbuien maar rap weer verdwijnt! Hatsjoe!!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s