Genant

Gisteravond gingen we met een groep tafeltennissende dames uit eten. Deels om kennis te maken met de nieuw toegetreden leden en natuurlijk om een nieuw seizoen in te luiden. Maar goed, zet zes dames bij elkaar en het geklets is niet van de lucht! We gingen eerst eten bij een niet nader te noemen restaurant in Apeldoorn. De gesprekken en onderwerpen waren van dien aard dat de restaurantbezoekers in onze buurt aandachtig meeluisterden. Met name onze (mannelijke) clubgenoten werden uitgebreid besproken, wat zeker een avondvullend programma was en waarbij onze ‘novices’ serieus overwogen om hun lidmaatschap weer in te trekken.

Na het eten verkasten we naar de gezellige Ierse pub. De club-verhalen gingen gewoon door, maar ook bespraken we gewichtige onderwerpen, zoals Mijn Eerste Vriendje en Mijn Genantste Moment Allertijden. Over het eerste onderwerp genoeg gespreksstof (en hilariteit alom!); over het tweede kon niet iedereen iets heel schokkends boven tafel krijgen, afgezien van de stommiteiten die iedereen wel eens per ongeluk begaat. Ook ik wist niet echt een enorm genant moment te bedenken…gelukkig maar!

Toen ik ’s avonds laat echter terugreed, en daar iets langer over nadacht, schoot me ineens weer een Bijzonder Genant Moment in de gedachten. Het is een jaar of 20 geleden, tijdens een zomervakantie in Duitsland. Mijn zus en ik waren in het zwembad met een tennisbal aan het overgooien, waarbij ik een bal miste en er achteraan kon zwemmen. Toen ik me weer omdraaide zag ik nét mijn zus onder water duiken. “Lekker flauw”, dacht ik, “Je verstoppen zodat ik eindeloos kan gaan zoeken waar je bent.” Op dat moment droeg ik al een bril, maar in het zwembad niet, zodat ik toch al niet bijzonder scherp zag en het van contouren moest hebben.

Ik besloot (kleine zusjes eigen) om maar wraak te nemen en wachte geduldig tot mijn zus aanstalten maakte om weer boven te komen. Van een behoorlijke afstand mikte ik de bal, die – hoe is het mogelijk! – precies op haar hoofd een prachtige stuiter van minstens een halve meter hoog maakte. Aangezien ik én niet alles helder zag én niet al te zuiver kon gooien, was dit voor mij een ultiem resultaat van mijn wraakneming, dus niet gehinderd door enig meeleven, stond ik dubbelgeklapt mijn zus uit te lachen.

Tot de verwachte reactie (een verontwaardigde zus die iets heel terechts naar mijn hoofd slingerde) uitbleef en mijn blik een beetje naar rechts schoof…waar mijn echte zus stond, die nog veel harder lachte dan ik. Wat bleek? Zonder bril zag ik niet al te scherp, dus wat ik voor mijn zus aan had gezien, bleek een willekeurige zwembadbezoeker te zijn die even een onderwaterduik nam! En an sich is het in een vol zwembad altijd mogelijk om een verdwaalde bal op je hoofd te krijgen, maar als de dader je dan ook recht in je gezicht vol uit staat te lachen, is dat toch een enigszins genante situatie.

Ik weet niet of het mijn Meest Genante Moment ooit was, maar het maakte in ieder geval wel indruk!

Een gedachte over “Genant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s