Sterretjes

Een maand of drie geleden ben ik begonnen met spinning. Nu is dit een vrij heftige sport, helemaal als je begint.
Ik heb de gewoonte om tijdens het sporten gelijk alle grenzen op te zoeken. Op de racefiets ben ik ook altijd op zoek naar de balans tussen hard fietsen en nét geen sterretjes zien. Dus zo ook tijdens de eerste spinningles. Op zo’n spinningfiets zit een draaiknopje, waarmee je je fietsweerstand instelt. Je hebt zelf dus helemaal de zwaarte van de les in de hand, maar of dit nu een voordeel of een nadeel is…??

De eerste keer draaide ik dus fanatiek aan het draaiknopje tot ik een standje Posbank gevonden had. Terwijl de rest van de groep licht freewheelend aan het warmfietsen was, kwam er bij mij al ongeveer stoom uit mijn oren. En na 10 minuten (want ik keek elke halve minuut angstvallig naar de klok om te zien of het einde van de les al nabij was) zag ik écht sterretjes. En toen moesten we nog 50 minuten… Op dat moment vond ik spinning de meest belachelijke sport die men uitgevonden had en dit was echt, absoluut, definitief géén sport voor mij, besloot ik. Met enige minachting bekeek ik alle andere idioten die zich daar op die fietsen aan het uitsloven waren terwijl ik probeerde om rustig fietsend mijn hartslag weer onder de 200 te krijgen.

Na de les werd me dan ook fijntjes uitgelegd dat spinning geen sport is waarbij je in de eerste minuut al je grenzen op moet zoeken, maar dat je zó moet fietsen dat je het een uur volhoudt. Omdat ik niet graag iets opgeef (ik geef niet graag toe dat een fanatieke sport niets voor mij is) besloot ik om het een tweede kans te geven. Dit keer het weerstandknopje in de relaxstand…en ineens was spinning leuk! Sindsdien probeer ik minstens één keer per week te gaan en wat geeft het een energie!

Nu maar hopen dat ik in het voorjaar op de racefiets ook die relaxstand kan vinden. Scheelt weer een hoop sterretjes!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s